Rendhagyó Utolsó óra táncház

2011. március 2.
Fonó Budai Zeneház (1116 Budapest, Sztregova u. 3.)

 

Táncház – koncert – kiállítás
Fellépnek az Új Pátria sorozat zenészei és táncosai

 

Megvásárolható az Új Pátria sorozat

A Fonó Budai Zeneház webáruházában már kapható az Új Pátria CD-sorozat!

 

Az 50 lemez díszdobozban, vagy akár egyenként is megvásárolható erre a linkre kattintva.

Utolsó óra táncház

December 15-én rendhagyó Utolsó óra táncházat rendeznek a Fonó Budai Zeneházban: a kezdő és haladó tánctanítás után az Utolsó Óra programban részt vett erdélyi hagyományőrző vendégek, az idén Népművészet Mestere díjjal kitüntetett előadóművészek és a Dűvő zenekar közreműködésével lesz táncház, amelynek résztvevői ízelítőt kapnak az Új Pátria sorozatban a Norvég Alap pályázatának segítségével most megjelenő ötven lemez anyagából is.

Megjelent a teljes Új Pátria sorozat

Végéhez közeledik a világon egyedülálló Jövőnk Öröksége projekt: elkészült az 50 CD-ből álló Új Pátria sorozat, valamint négy könyv (a tervezett hétből) az EGT/Norvég Finanszírozási Mechanizmusok támogatásával. Az Új Pátria sorozat egy-egy példányát 400  európai könyvtár és szervezet kapja meg, így minden eddiginél könnyebben kutatható, megismerhető lesz a Kárpát-medence hangszeres népzenéje .

 

Hírek az Archívumból

A z elmúlt évben a Norvég Pályázathoz kapcsolódó archiválási feladatok keretében egy új, 10 munkaállomást befogadó, irodai és raktározási célokat ellátó helyiséget alakítottunk ki a Hagyományok Házában.


Hét új kötet jelenik meg a HH-ban

Hét új, audiovizuális mellékletekkel gazdagított könyv jelent meg a Hagyományok Háza kiadásában.


A SZIGET fesztiválon mutatkozott be az Új Pátria sorozat

A Sziget Fesztivál Hungarikum Falujában tartott sajtótájékoztatón mutatta be a Hagyományok Háza és a Fonó Budai Zeneház az Új Pátria sorozatban megjelent 28 CD-t, amelyek az Utolsó óra gyűjtéseinek reprezentatív részét ismertetik meg a hallgatókkal.

Gyűjteményvásárlások

A pályázaton elnyert összegből a Hagyományok Háza folyamatosan vásárol zenei- és táncgyűjtéseket többek között a táncházmozgalom jelentős személyiségeitől.

Adatbázis-bővítés

Az utóbbi hetekben is érdekes, értékes gyűjtések darabjai kerültek fel a Hagyományok Háza weboldalán elérhető multimédiás adatbázisba.

Elkészült a 23-as terem

A Hagyományok Háza eddig üresen álló 23-as helységéből alakítottunk ki egy galériás tárolórendszert és a norvég projekt szakmai feladatainak megoldására újonnan belépő munkatársak számára munkahelyeket. A tervek szerint itt február 1-jétől 10 új kolléga dolgozik.